Pozvánka na workshop MEMPROPO – Membránové procesy v potravinářství
Počátky workshopu MEMPROPO jsou spojeny s projektem KUSmem [4], který byl realizován z programu Komplexní udržitelné systémy na Ministerstvu zemědělství v letech 2015 až 2018. Organizace workshopu se od začátku ujaly Česká membránová platforma, z.s. (CZEMP) a Česká technologická platforma pro potraviny (ČTPP). V letech 2015 až 2018 se prezentovaly aktuální výsledky projektu KUSmem, který byl z větší části zaměřen na využití membránových technologií v potravinářském průmyslu. CZEMP spolu s ČTPP při PK ČR byly v rámci projektu KUSmem garanty propagace výsledků projektu.
Po skončení projektu KUSmem v r. 2019 bylo rozhodnuto v rámci udržitelnosti projektu pokračovat v organizaci workshopů, které se staly místem, kde je možné prezentovat výsledky aplikací membránových technologií i v jiných potravinářských oborech a nejenom v mlékárenství.